Известие

Collapse
No announcement yet.

Алтернатор смяна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алтернатор смяна

Здравейте колеги искам да попитам как най лесно да сменя алтернатора, че е време за смяната му. Колата е Алфа 156 1.9 JTD 115 hp 2005

Благодаря предварително.
    Last edited by dancho89; d.m.y г., 16:19.

sigpic

Разскачаш го и вадиш нагоре!
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от dancho89 Покажи съобщение
      Здравейте колеги искам да попитам как най лесно да сменя алтернатора, че е време за смяната му. Колата е Алфа 156 1.9 JTD 115 hp 2005

Благодаря предварително.
      Най-лесно (и безболезнено) става в сервиз.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Не става на горе няма място трябва да откачиш една камара неща за да излезе на горе.

Огледах хубаво сервиза ще играе да се смени трябва влезеш под колата.

Едно ми е чудно тез италианци как може го наврат на такова трудно достъпно място.

Иначе благодаря за отговорите.

sigpic

Comment

Същата кола, същата година, играх го тоя цирк, не се занимавай, ами носи в сервиз... И без това ремонта на алтернатора ще го прави сервиза, по-добре те да се занимават и със свалянето, мен първия сервиз дори ми отказа. На канал може да го разкачиш, играчка е, но няма от къде да излезе, магарето пречи и почваш едно бясно разглобяване отдолу... Не си струва, да чупиш пръсти, да псуваш и да губиш време
          Иначе, ако толкова ти се занимава от любопитство, аз го извадих, като разкачих магарето, освободих десен носач, без да го свалям, мисля и торсион и накрая напънах с лост между магарето и купето и някъде (не помня къде) се отвори дупка да го промуша и да падне. Всичко това се развива на канал, разбира се. Монтажа обратно е същита пед*растия
          Last edited by Travel_Mate; d.m.y г., 19:13.

Comment

Първоначално публикувано от Travel_Mate Покажи съобщение
            Същата кола, същата година, играх го тоя цирк, не се занимавай, ами носи в сервиз... И без това ремонта на алтернатора ще го прави сервиза, по-добре те да се занимават и със свалянето, мен първия сервиз дори ми отказа. На канал може да го разкачиш, играчка е, но няма от къде да излезе, магарето пречи и почваш едно бясно разглобяване отдолу... Не си струва, да чупиш пръсти, да псуваш и да губиш време
            Иначе, ако толкова ти се занимава от любопитство, аз го извадих, като разкачих магарето, освободих десен носач, без да го свалям, мисля и торсион и накрая напънах с лост между магарето и купето и някъде (не помня къде) се отвори дупка да го промуша и да падне. Всичко това се развива на канал, разбира се. Монтажа обратно е същита пед*растия
            Ще е сервиза, навряли го на кучето отзад,поне да бяга го сложили под компресора или някъде там да е лесно достъпно.

А да попитам има ли някой предпазител който може би е изгорял или четох за диодната матрица в генератора.
            Last edited by dancho89; d.m.y г., 14:18.

sigpic

Comment

Ако алтернатора ти е "тотално заминал" имам 120А безупречен.0899221490
              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
              Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
              X